Könnyű, selymes krém és roppanós tészta – ez a titka a jó cannolinak.
Mint minden regionális receptnek, ennek is megvannak a maga titkai és változatai, szinte városról városra, sőt családról családra másképpen készítik, és naná, hogy mindenki azt mondja, az ő receptje a tuti.
Vannak, akik a tésztához aromát, kávét vagy fahéjat adnak, mások kakaót.
A tészta egyik lelke az alkohol. A toszkánok például a szicíliai Marsala helyett Vin Santót használnak és voilà, máris toszkán a recept.
Egy dolog biztos, a töltelékhez csakis ricottát használnak (a mi édes túrónk tehát nem megfelelő) és szinte mindig csokoládé darabokkal dúsítják. Ezen felül pedig díszíthetik cseresznyével, pisztácia darabokkal, kandírozott naranccsal.
Cikkszám: 5338
Könnyű, selymes krém és roppanós tészta – ez a titka a jó cannolinak.
Mint minden regionális receptnek, ennek is megvannak a maga titkai és változatai, szinte városról városra, sőt családról családra másképpen készítik, és naná, hogy mindenki azt mondja, az ő receptje a tuti.
Vannak, akik a tésztához aromát, kávét vagy fahéjat adnak, mások kakaót.
A tészta egyik lelke az alkohol. A toszkánok például a szicíliai Marsala helyett Vin Santót használnak és voilà, máris toszkán a recept.
Egy dolog biztos, a töltelékhez csakis ricottát használnak (a mi édes túrónk tehát nem megfelelő) és szinte mindig csokoládé darabokkal dúsítják. Ezen felül pedig díszíthetik cseresznyével, pisztácia darabokkal, kandírozott naranccsal.
Cikkszám: 5537
Cikkszám: 5338
Cikkszám: 5537
Cikkszám: 4373
Cikkszám: 4695
Cikkszám: 4696