H-P: 08:00-17:00, Sz: 08:00-14:00, V: Zárva

Blog

GINO SORBILLO ANTICA PIZZERIA

GINO SORBILLO ANTICA PIZZERIA


Kezdődik az utazás szezon.

A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.


Nápolyban nem elég egy pizza, de akár egy pár napos látogatásba is belefér még néhány.

Gino Sorbillo pizzériája a Tribunali utcában, azoknak is jó választás, akik nem elégednek meg a sima Margheritával.

Gino a családi pizzériában nő fel és hamar megtanulja a valódi nápolyi pizza titkát. A százéves hagyományt ötvözi a természetes művészi tehetségével és megalkotja azt a pizzát, amivel hatalmas hazai és nemzetközi elismerést kap.A pizza készítés Gino számára olyan, mint a festőnek a festménye, minden részlete fontos az alapoktól egészen a közönséggel megosztott élményig. Testvérével számos éttermet és iskolát is üzemeltet. A nápolyi Dómhoz közeli éttermében széles a pizza választék és az étterem előtti várakozás is vicces.

A bejáratnál - átverekedve magunkat a tömegen- jelentkeznünk kell egy listaíró fiatalembernél, aki felír egy nevet és azt, hogy hányan vagyunk. A listát időnkét lefotózza és beküldi az étterembe. Hangosbemondón érkeznek a nevek a számokkal: Franco quattro, Maria cinque, Luca due, Umberto una…ilyenkor persze mindenki figyel ki az a szegény, aki egyedül van :o) Szóval igazán nem unalmas a várakozás. Fél óra kellett és a Leona tre, nyitotta meg előttünk az ajtót. Azonnal megmutatták az asztalunkat és egy perc múlva már kezünkben is volt az étlap. A pincér pont akkor jön, amikor várod, imádja, amit választottál, mosolyog és vidám.

No és egy Michelin csillagos pizzériában a pizza valóban mennyei, de soha ne felejtsük el előbb volt mennyei és ezért kapta a csillagot.

 

Antica Pizzeria Gino Sorbillo

Napoli, Via dei Tribunali, 32


https://www.sorbillo.it/tradizione

 

SOLO MARINARA E MARGHERITA

SOLO MARINARA E MARGHERITA

 

Kezdődik az utazás szezon.

A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.

 

SOLO MARINARA E MARGHERITA

Első állomásunk a csodálatos Nápoly és tényleg a legfinomabb pizza. A L’antica Pizzeria da Michele-ben csak Margherita és Marinara pizza vár, de tesztelni igazán egy pizzát amúgy is mindig Margheritával érdemes. Legyen rajtunk kényelmes cipő, örüljünk, ha megkaptuk a sorszámot és várjunk türelmesen.

A Condurro család pizzériája 1930-ban került mai helyére, de már 1870-ben is pizzát készített a család. Michele Condurro nevét viselő pizzéria ötödik generáció óta kitartóan hisz abban, hogy a tradíció megőrzése sikerük titka.

Bár a pizzéria este 11-ig van nyitva, érdemes inkább napközben felkeresnünk, nem azért, mert kevesebben vannak, hanem este bizony előfordulhat, hogy jóval zárás előtt elfogy az összes tészta. Ekkor egy pizzás fiú bátran kilép az utcára a tömeg elé és közli, hogy mára elfogyott minden és jöjjenek holnap.

80139 – Napoli Via Cesare Sersale, 1

http://www.damichele.net/

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

December 21. péntek: 8-17-ig 

December 22. szombat: 8-14-ig

December 23-24-25-26 ZÁRVA

December 27 csütörtök: 8-17-ig

December 28 péntek: 8-17-ig

December 29 szombat: 8-14-ig

December 30-31. és Január 1. ZÁRVA

Január 2. szerda 8-17-ig

Mozzarella

Mozzarella

Prémium mozzarella friss tejből egyenesen bajorországból. 

Toschi

Toschi

Toschi mindig is piacvezetőnek számított a szirupok területén, a magas minőségű termékek pedig biztosították a Toschi márka sikerét az évek során.

Stagioni

Stagioni

A 5 Stagioni Olaszország vezető márkája a liszt és a pizzához szükséges termékek területén.


Kategóriák

Legfrissebb blogbejezések

GINO SORBILLO ANTICA PIZZERIA

GINO SORBILLO ANTICA PIZZERIA

Szerző: Gusti
Dátum: 2019. április 5.


Kezdődik az utazás szezon.

A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.


Nápolyban nem elég egy pizza, de akár egy pár napos látogatásba is belefér még néhány.

Gino Sorbillo pizzériája a Tribunali utcában, azoknak is jó választás, akik nem elégednek meg a sima Margheritával.

Gino a családi pizzériában nő fel és hamar megtanulja a valódi nápolyi pizza titkát. A százéves hagyományt ötvözi a természetes művészi tehetségével és megalkotja azt a pizzát, amivel hatalmas hazai és nemzetközi elismerést kap.A pizza készítés Gino számára olyan, mint a festőnek a festménye, minden részlete fontos az alapoktól egészen a közönséggel megosztott élményig. Testvérével számos éttermet és iskolát is üzemeltet. A nápolyi Dómhoz közeli éttermében széles a pizza választék és az étterem előtti várakozás is vicces.

A bejáratnál - átverekedve magunkat a tömegen- jelentkeznünk kell egy listaíró fiatalembernél, aki felír egy nevet és azt, hogy hányan vagyunk. A listát időnkét lefotózza és beküldi az étterembe. Hangosbemondón érkeznek a nevek a számokkal: Franco quattro, Maria cinque, Luca due, Umberto una…ilyenkor persze mindenki figyel ki az a szegény, aki egyedül van :o) Szóval igazán nem unalmas a várakozás. Fél óra kellett és a Leona tre, nyitotta meg előttünk az ajtót. Azonnal megmutatták az asztalunkat és egy perc múlva már kezünkben is volt az étlap. A pincér pont akkor jön, amikor várod, imádja, amit választottál, mosolyog és vidám.

No és egy Michelin csillagos pizzériában a pizza valóban mennyei, de soha ne felejtsük el előbb volt mennyei és ezért kapta a csillagot.

 

Antica Pizzeria Gino Sorbillo

Napoli, Via dei Tribunali, 32


https://www.sorbillo.it/tradizione

 

SOLO MARINARA E MARGHERITA

SOLO MARINARA E MARGHERITA

Szerző: Gusti
Dátum: 2019. március 8.

 

Kezdődik az utazás szezon.

A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.

 

SOLO MARINARA E MARGHERITA

Első állomásunk a csodálatos Nápoly és tényleg a legfinomabb pizza. A L’antica Pizzeria da Michele-ben csak Margherita és Marinara pizza vár, de tesztelni igazán egy pizzát amúgy is mindig Margheritával érdemes. Legyen rajtunk kényelmes cipő, örüljünk, ha megkaptuk a sorszámot és várjunk türelmesen.

A Condurro család pizzériája 1930-ban került mai helyére, de már 1870-ben is pizzát készített a család. Michele Condurro nevét viselő pizzéria ötödik generáció óta kitartóan hisz abban, hogy a tradíció megőrzése sikerük titka.

Bár a pizzéria este 11-ig van nyitva, érdemes inkább napközben felkeresnünk, nem azért, mert kevesebben vannak, hanem este bizony előfordulhat, hogy jóval zárás előtt elfogy az összes tészta. Ekkor egy pizzás fiú bátran kilép az utcára a tömeg elé és közli, hogy mára elfogyott minden és jöjjenek holnap.

80139 – Napoli Via Cesare Sersale, 1

http://www.damichele.net/

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

Szerző: Gusti
Dátum: 2018. december 20.

December 21. péntek: 8-17-ig 

December 22. szombat: 8-14-ig

December 23-24-25-26 ZÁRVA

December 27 csütörtök: 8-17-ig

December 28 péntek: 8-17-ig

December 29 szombat: 8-14-ig

December 30-31. és Január 1. ZÁRVA

Január 2. szerda 8-17-ig

Kövess minket!