Könnyű, selymes krém és roppanós tészta – ez a titka a jó cannolinak.
Mint minden regionális receptnek, ennek is megvannak a maga titkai és változatai, szinte városról városra, sőt családról családra másképpen készítik, és naná, hogy mindenki azt mondja, az ő receptje a tuti.
Vannak, akik a tésztához aromát, kávét vagy fahéjat adnak, mások kakaót.
A tészta egyik lelke az alkohol. A toszkánok például a szicíliai Marsala helyett Vin Santót használnak és voilà, máris toszkán a recept.
Egy dolog biztos, a töltelékhez csakis ricottát használnak (a mi édes túrónk tehát nem megfelelő) és szinte mindig csokoládé darabokkal dúsítják. Ezen felül pedig díszíthetik cseresznyével, pisztácia darabokkal, kandírozott naranccsal.
Mennyiség: 2kg - 100db / karton
Összetevők: BÚZALISZT, BOR, napraforgóolaj, cukor, TOJÁS, BORECET, MALÁTA (ÁRPA, BÚZA), só, dextróz, kakaó, TEJFEHÉRJÉK, aromák.
Magas olajsavtartalmú napraforgóolajban sütve. Tárolás száraz, hűvös helyen zárt csomagolásban
Gyártva és csomagolva Olaszország.
Átlagos táppérték 100gr-ra:
Energia: 2345Kj/562 kcal
Zsírok: 34,1g
ebből telített zsírok: 3,49g
Szénhidrát: 55,6g
ebből cukrok: 21,3g
Rost: 3,43g
Fehérje: 8,1g
Só: 0,24g