H-P: 08:00-17:00, Sz: 08:00-14:00, V: Zárva

GRAN CAFFÉ GAMBRINUS

GRAN CAFFÉ GAMBRINUS

Nápolytól nehéz elbúcsúzni és ha igazán vágyunk még valami kényeztetésre, keressük fel a Sergio testvérek által alapított, Gambrinus cukrászdát.

A storyjuk persze nápolyi, 1860-ban a Sergio… Ha belegondolok, elfog némi irigység. Mennyire vágyunk maradandót alkotni, letenni az alapokat, a tudást továbbadni és gondoskodni még az ükunokám boldogságáról is. S bár cinikusan a tradicionális nápolyi családokról elsőre persze nem ezek a híres vendéglátó dinasztiák jutnak eszünkbe, mégis valahogy ez a mentalitás az, ami képes ilyen hagyományokat megőrizni és több mint 100 évig is életben tartani.

A Gran Caffé Gambrinus csodás hely, ha a pultnál iszod a kávét 1 euro, szigorúan. Hiába menő a hely a rendőr is ott issza állva  a napi feketét. Először mindenképp sétálj körbe, csukd be a szád, nyelj nagyokat, szippants az édes, cukros levegőből érezd a hely szellemét. Ha a pultnál szeretnél sütizni, előre kell fizetni, de van egy kellemes kis terasz, ahol rendelhetsz és kiszolgálnak.

Sfogliatella, Crostata, Babá, Cassata, Zeppola és még sorolhatnám. Egy tipikus nápolyi édességet, a Babát ne hagyd ki, többféle méretben és ízben, natúr vagy krémmel, habbal, mindenhogy Isteni.


Via Chiaia 1/2 (P.zza Trieste e Trento) 80132 Napoli – Italia


Új hozzászólás

Ide kattintva elolvashatod az Adatvédelmi Tájékoztatót