H-P: 08:00-17:00, Sz: 08:00-14:00, V: Zárva

GINO SORBILLO ANTICA PIZZERIA

GINO SORBILLO ANTICA PIZZERIA


Nápolyban nem elég egy pizza, de akár egy pár napos látogatásba is belefér még néhány. Gino Sorbillo pizzériája a Tribunali utcában, azoknak is jó választás, akik nem elégednek meg a sima Margheritával.

Gino a családi pizzériában nő fel és hamar megtanulja a valódi nápolyi pizza titkát. A százéves hagyományt ötvözi a természetes művészi tehetségével és megalkotja azt a pizzát, amivel hatalmas hazai és nemzetközi elismerést kap. A pizza készítés Gino számára olyan, mint a festőnek a festménye, minden részlete fontos az alapoktól egészen a közönséggel megosztott élményig.Testvérével számos éttermet és iskolát is üzemeltet.

A nápolyi Dómhoz közeli éttermében széles a pizza választék és az étterem előtti várakozás is vicces. A bejáratnál - átverekedve magunkat a tömegen- jelentkeznünk kell egy listaíró fiatalembernél, aki felír egy nevet és azt, hogy hányan vagyunk. A listát időnkét lefotózza és beküldi az étterembe. Hangosbemondón érkeznek a nevek a számokkal: Franco quattro, Maria cinque, Luca due, Umberto una…ilyenkor persze mindenki figyel ki az a szegény, aki egyedül van :o) Szóval igazán nem unalmas a várakozás. Fél óra kellett és a Leona tre, nyitotta meg előttünk az ajtót. Azonnal megmutatták az asztalunkat és egy perc múlva már kezünkben is volt az étlap. A pincér pont akkor jön, amikor várod, imádja, amit választottál, mosolyog és vidám.

No és egy Michelin csillagos pizzériában a pizza valóban mennyei, de soha ne felejtsük el előbb volt mennyei és ezért kapta a csillagot.

 

Antica Pizzeria Gino Sorbillo

Napoli, Via dei Tribunali, 32


https://www.sorbillo.it/tradizione


Új hozzászólás

Ide kattintva elolvashatod az Adatvédelmi Tájékoztatót