Kezdődik az utazás szezon.
A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.
Nápolyban nem elég egy pizza, de akár egy pár napos látogatásba is belefér még néhány.
Gino Sorbillo pizzériája a Tribunali utcában, azoknak is jó választás, akik nem elégednek meg a sima Margheritával.
Gino a családi pizzériában nő fel és hamar megtanulja a valódi nápolyi pizza titkát. A százéves hagyományt ötvözi a természetes művészi tehetségével és megalkotja azt a pizzát, amivel hatalmas hazai és nemzetközi elismerést kap.A pizza készítés Gino számára olyan, mint a festőnek a festménye, minden részlete fontos az alapoktól egészen a közönséggel megosztott élményig. Testvérével számos éttermet és iskolát is üzemeltet. A nápolyi Dómhoz közeli éttermében széles a pizza választék és az étterem előtti várakozás is vicces.
A bejáratnál - átverekedve magunkat a tömegen- jelentkeznünk kell egy listaíró fiatalembernél, aki felír egy nevet és azt, hogy hányan vagyunk. A listát időnkét lefotózza és beküldi az étterembe. Hangosbemondón érkeznek a nevek a számokkal: Franco quattro, Maria cinque, Luca due, Umberto una…ilyenkor persze mindenki figyel ki az a szegény, aki egyedül van :o) Szóval igazán nem unalmas a várakozás. Fél óra kellett és a Leona tre, nyitotta meg előttünk az ajtót. Azonnal megmutatták az asztalunkat és egy perc múlva már kezünkben is volt az étlap. A pincér pont akkor jön, amikor várod, imádja, amit választottál, mosolyog és vidám.
No és egy Michelin csillagos pizzériában a pizza valóban mennyei, de soha ne felejtsük el előbb volt mennyei és ezért kapta a csillagot.
Antica Pizzeria Gino Sorbillo
Napoli, Via dei Tribunali, 32
https://www.sorbillo.it/tradizione
Kezdődik az utazás szezon.
A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.
SOLO MARINARA E MARGHERITA
Első állomásunk a csodálatos Nápoly és tényleg a legfinomabb pizza. A L’antica Pizzeria da Michele-ben csak Margherita és Marinara pizza vár, de tesztelni igazán egy pizzát amúgy is mindig Margheritával érdemes. Legyen rajtunk kényelmes cipő, örüljünk, ha megkaptuk a sorszámot és várjunk türelmesen.
A Condurro család pizzériája 1930-ban került mai helyére, de már 1870-ben is pizzát készített a család. Michele Condurro nevét viselő pizzéria ötödik generáció óta kitartóan hisz abban, hogy a tradíció megőrzése sikerük titka.
Bár a pizzéria este 11-ig van nyitva, érdemes inkább napközben felkeresnünk, nem azért, mert kevesebben vannak, hanem este bizony előfordulhat, hogy jóval zárás előtt elfogy az összes tészta. Ekkor egy pizzás fiú bátran kilép az utcára a tömeg elé és közli, hogy mára elfogyott minden és jöjjenek holnap.
80139 – Napoli Via Cesare Sersale, 1
http://www.damichele.net/
Tisztelt Vásárlóink!
ÜNNEPI NYITVATARTÁS:
November 1. - ZÁRVA
Kiszállításunk szünetel!
ÜNNEPI NYITVATARTÁS
Április 7. – Nagypéntek – ZÁRVA
Április 8. – Szombat – NYITVA – 8:00 – 14:00
Április 9. – Vasárnap – ZÁRVA
Április 10. – Húsvét Hétfő – ZÁRVA
Április 7.-i Pénteki kiszállítás Április 6.-án Csütörtökön teljesül.
Április 10.-i Hétfői kiszállítás Április 6.-án Csütörtökön teljesül.
C&C üzletünk Hétfőtől-Csütörtökig, illetve Szombaton a megszokott időben nyitva tart.
Ennek tudatában kérem kedves partnerünket, kiszállítás esetén szerda 11 óráig rögzítse fel rendelését weboldalunkon (www.gusti.hu).