Kezdődik az utazás szezon.
A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.
Nápolytól nehéz elbúcsúzni és ha igazán vágyunk még valami kényeztetésre, keressük fel a Sergio testvérek által alapított, Gambrinus cukrászdát.
A storyjuk persze nápolyi, 1860-ban a Sergio… Ha belegondolok, elfog némi irigység. Mennyire vágyunk maradandót alkotni, letenni az alapokat, a tudást továbbadni és gondoskodni még az ükunokám boldogságáról is. S bár cinikusan a tradicionális nápolyi családokról elsőre persze nem ezek a híres vendéglátó dinasztiák jutnak eszünkbe, mégis valahogy ez a mentalitás az, ami képes ilyen hagyományokat megőrizni és több mint 100 évig is életben tartani.
A Gran Caffé Gambrinus csodás hely, ha a pultnál iszod a kávét 1 euro, szigorúan. Hiába menő a hely, a rendőr is ott issza állva a napi feketét. Először mindenképp sétálj körbe, csukd be a szád, nyelj nagyokat, szippants az édes, cukros levegőből érezd a hely szellemét. Ha a pultnál szeretnél sütizni, előre kell fizetni, de van egy kellemes kis terasz, ahol rendelhetsz és kiszolgálnak.
Sfogliatella, Crostata, Babá, Cassata, Zeppola és még sorolhatnám. Egy tipikus nápolyi édességet, a Babát ne hagyd ki, többféle méretben és ízben, natúr vagy krémmel, habbal, mindenhogy Isteni.
Via Chiaia 1/2 (P.zza Trieste e Trento) 80132 Napoli – Italia
https://grancaffegambrinus.com/
Kezdődik az utazás szezon.
A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.
Nápolyban nem elég egy pizza, de akár egy pár napos látogatásba is belefér még néhány.
Gino Sorbillo pizzériája a Tribunali utcában, azoknak is jó választás, akik nem elégednek meg a sima Margheritával.
Gino a családi pizzériában nő fel és hamar megtanulja a valódi nápolyi pizza titkát. A százéves hagyományt ötvözi a természetes művészi tehetségével és megalkotja azt a pizzát, amivel hatalmas hazai és nemzetközi elismerést kap.A pizza készítés Gino számára olyan, mint a festőnek a festménye, minden részlete fontos az alapoktól egészen a közönséggel megosztott élményig. Testvérével számos éttermet és iskolát is üzemeltet. A nápolyi Dómhoz közeli éttermében széles a pizza választék és az étterem előtti várakozás is vicces.
A bejáratnál - átverekedve magunkat a tömegen- jelentkeznünk kell egy listaíró fiatalembernél, aki felír egy nevet és azt, hogy hányan vagyunk. A listát időnkét lefotózza és beküldi az étterembe. Hangosbemondón érkeznek a nevek a számokkal: Franco quattro, Maria cinque, Luca due, Umberto una…ilyenkor persze mindenki figyel ki az a szegény, aki egyedül van :o) Szóval igazán nem unalmas a várakozás. Fél óra kellett és a Leona tre, nyitotta meg előttünk az ajtót. Azonnal megmutatták az asztalunkat és egy perc múlva már kezünkben is volt az étlap. A pincér pont akkor jön, amikor várod, imádja, amit választottál, mosolyog és vidám.
No és egy Michelin csillagos pizzériában a pizza valóban mennyei, de soha ne felejtsük el előbb volt mennyei és ezért kapta a csillagot.
Antica Pizzeria Gino Sorbillo
Napoli, Via dei Tribunali, 32
https://www.sorbillo.it/tradizione
Kezdődik az utazás szezon.
A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.
SOLO MARINARA E MARGHERITA
Első állomásunk a csodálatos Nápoly és tényleg a legfinomabb pizza. A L’antica Pizzeria da Michele-ben csak Margherita és Marinara pizza vár, de tesztelni igazán egy pizzát amúgy is mindig Margheritával érdemes. Legyen rajtunk kényelmes cipő, örüljünk, ha megkaptuk a sorszámot és várjunk türelmesen.
A Condurro család pizzériája 1930-ban került mai helyére, de már 1870-ben is pizzát készített a család. Michele Condurro nevét viselő pizzéria ötödik generáció óta kitartóan hisz abban, hogy a tradíció megőrzése sikerük titka.
Bár a pizzéria este 11-ig van nyitva, érdemes inkább napközben felkeresnünk, nem azért, mert kevesebben vannak, hanem este bizony előfordulhat, hogy jóval zárás előtt elfogy az összes tészta. Ekkor egy pizzás fiú bátran kilép az utcára a tömeg elé és közli, hogy mára elfogyott minden és jöjjenek holnap.
80139 – Napoli Via Cesare Sersale, 1
http://www.damichele.net/
Kedves Partnereink !
Ünnepi nyitvatartásunk a következőképpen alakul:
December 24. Kedd ZÁRVA
December 25. Szerda ZÁRVA
December 26. Csütörtök ZÁRVA
December 31. Kedd ZÁRVA
Január 1. Szerda ZÁRVA
C&C üzletünk a két ünnep között a megszokott módon nyitva tart.
(December 27. 28. 30.)
Idei utolsó teljes kiszállítási hetünk a megszokott túra szerint az 51. hét.
(December 16. – december 20. között)
VIDÉKI kiszállításunk 2024. december 23. és 2025 január 2. között szünetel.
Első vidéki szállításunk 2025-ben január 3. (péntek) a megszokott túra szerint.
(PÉNTEK: TATABÁNYA - GYŐR – MOSONMAGYARÓVÁR-Közép és Nyugat-Dunántúl)
Jövőre az első teljes kiszállítási hetünk a megszokott túra szerint a 2. hét.
(Január 6-tól.)
Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk!
Tisztelt Vásárlóink!
ÜNNEPI NYITVATARTÁS:
November 1. - ZÁRVA
Kiszállításunk szünetel!