H-P: 08:00-17:00, Sz: 08:00-14:00, V: Zárva

Blog

GRAN CAFFÉ GAMBRINUS

GRAN CAFFÉ GAMBRINUS

Kezdődik az utazás szezon.

A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.

 

Nápolytól nehéz elbúcsúzni és ha igazán vágyunk még valami kényeztetésre, keressük fel a Sergio testvérek által alapított, Gambrinus cukrászdát.

A storyjuk persze nápolyi, 1860-ban a Sergio… Ha belegondolok, elfog némi irigység. Mennyire vágyunk maradandót alkotni, letenni az alapokat, a tudást továbbadni és gondoskodni még az ükunokám boldogságáról is. S bár cinikusan a tradicionális nápolyi családokról elsőre persze nem ezek a híres vendéglátó dinasztiák jutnak eszünkbe, mégis valahogy ez a mentalitás az, ami képes ilyen hagyományokat megőrizni és több mint 100 évig is életben tartani.

A Gran Caffé Gambrinus csodás hely, ha a pultnál iszod a kávét 1 euro, szigorúan. Hiába menő a hely, a rendőr is ott issza állva a napi feketét. Először mindenképp sétálj körbe, csukd be a szád, nyelj nagyokat, szippants az édes, cukros levegőből érezd a hely szellemét. Ha a pultnál szeretnél sütizni, előre kell fizetni, de van egy kellemes kis terasz, ahol rendelhetsz és kiszolgálnak.

Sfogliatella, Crostata, Babá, Cassata, Zeppola és még sorolhatnám. Egy tipikus nápolyi édességet, a Babát ne hagyd ki, többféle méretben és ízben, natúr vagy krémmel, habbal, mindenhogy Isteni.


Via Chiaia 1/2 (P.zza Trieste e Trento) 80132 Napoli – Italia


https://grancaffegambrinus.com/

 

GINO SORBILLO ANTICA PIZZERIA

GINO SORBILLO ANTICA PIZZERIA


Kezdődik az utazás szezon.

A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.


Nápolyban nem elég egy pizza, de akár egy pár napos látogatásba is belefér még néhány.

Gino Sorbillo pizzériája a Tribunali utcában, azoknak is jó választás, akik nem elégednek meg a sima Margheritával.

Gino a családi pizzériában nő fel és hamar megtanulja a valódi nápolyi pizza titkát. A százéves hagyományt ötvözi a természetes művészi tehetségével és megalkotja azt a pizzát, amivel hatalmas hazai és nemzetközi elismerést kap.A pizza készítés Gino számára olyan, mint a festőnek a festménye, minden részlete fontos az alapoktól egészen a közönséggel megosztott élményig. Testvérével számos éttermet és iskolát is üzemeltet. A nápolyi Dómhoz közeli éttermében széles a pizza választék és az étterem előtti várakozás is vicces.

A bejáratnál - átverekedve magunkat a tömegen- jelentkeznünk kell egy listaíró fiatalembernél, aki felír egy nevet és azt, hogy hányan vagyunk. A listát időnkét lefotózza és beküldi az étterembe. Hangosbemondón érkeznek a nevek a számokkal: Franco quattro, Maria cinque, Luca due, Umberto una…ilyenkor persze mindenki figyel ki az a szegény, aki egyedül van :o) Szóval igazán nem unalmas a várakozás. Fél óra kellett és a Leona tre, nyitotta meg előttünk az ajtót. Azonnal megmutatták az asztalunkat és egy perc múlva már kezünkben is volt az étlap. A pincér pont akkor jön, amikor várod, imádja, amit választottál, mosolyog és vidám.

No és egy Michelin csillagos pizzériában a pizza valóban mennyei, de soha ne felejtsük el előbb volt mennyei és ezért kapta a csillagot.

 

Antica Pizzeria Gino Sorbillo

Napoli, Via dei Tribunali, 32


https://www.sorbillo.it/tradizione

 

SOLO MARINARA E MARGHERITA

SOLO MARINARA E MARGHERITA

 

Kezdődik az utazás szezon.

A GUSTI szeretettel ajánl saját tapasztalatok alapján igazi olaszországi gasztronómiai élményeket, a pezsgő piacoktól a Michelin-csillagig.

 

SOLO MARINARA E MARGHERITA

Első állomásunk a csodálatos Nápoly és tényleg a legfinomabb pizza. A L’antica Pizzeria da Michele-ben csak Margherita és Marinara pizza vár, de tesztelni igazán egy pizzát amúgy is mindig Margheritával érdemes. Legyen rajtunk kényelmes cipő, örüljünk, ha megkaptuk a sorszámot és várjunk türelmesen.

A Condurro család pizzériája 1930-ban került mai helyére, de már 1870-ben is pizzát készített a család. Michele Condurro nevét viselő pizzéria ötödik generáció óta kitartóan hisz abban, hogy a tradíció megőrzése sikerük titka.

Bár a pizzéria este 11-ig van nyitva, érdemes inkább napközben felkeresnünk, nem azért, mert kevesebben vannak, hanem este bizony előfordulhat, hogy jóval zárás előtt elfogy az összes tészta. Ekkor egy pizzás fiú bátran kilép az utcára a tömeg elé és közli, hogy mára elfogyott minden és jöjjenek holnap.

80139 – Napoli Via Cesare Sersale, 1

http://www.damichele.net/

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

December 21. péntek: 8-17-ig 

December 22. szombat: 8-14-ig

December 23-24-25-26 ZÁRVA

December 27 csütörtök: 8-17-ig

December 28 péntek: 8-17-ig

December 29 szombat: 8-14-ig

December 30-31. és Január 1. ZÁRVA

Január 2. szerda 8-17-ig

Mozzarella

Mozzarella

Prémium mozzarella friss tejből egyenesen bajorországból. 

Toschi

Toschi

Toschi mindig is piacvezetőnek számított a szirupok területén, a magas minőségű termékek pedig biztosították a Toschi márka sikerét az évek során.


Legfrissebb blogbejezések

HÚSVÉTI NYITVATARTÁS

HÚSVÉTI NYITVATARTÁS

Szerző: GUSTI
Dátum: 2020. április 3.

Kedves Vásárlóink!

Jövő héten Nagypéntek és Húsvét Hétfő munkaszüneti nap, ezért a kettő közötti szombaton 04.11-én zárva tartunk, hogy mindenki kicsit pihenjen a családjával.

Vigyázzanak magukra!

 

 

 

NYITVATARTÁS VÁLTOZÁS

NYITVATARTÁS VÁLTOZÁS

Szerző: Gusti
Dátum: 2020. március 27.

Kedves Vásárlóink!

Változatlan kitartással, de Április 1-től hétköznap egy órával rövidebb ideig leszünk nyitva, azaz:

Hétfőtől- Péntekig: 8:00-16:00

Szombaton: 8:00-14:00

Jövő hét hétfőre(03.30) számos tésztánk (De Cecco, Montegrappa), olívabogyó, konzervek és sörélesztő is érkezik

AZ ÉLET SZERETETE

AZ ÉLET SZERETETE

Szerző: GUSTI
Dátum: 2020. március 17.

Amikor reggel felkelek, mindig kinézek az ablakon. Megállapítom, hogy még sötét van, aztán pár hét múlva látom a napfelkeltét, aztán, hogy a szomszéd mandulafája kivirágzott, majd azt, hogy minden gyönyörű zöld.

Néhány hete csak sóhajtok a reggeli kávé közben és arra gondolok, lehet csak rosszat álmodtam. Valószínűleg túl sokat ettem vacsorára és olyan apokaliptikus álmot produkáltam, amilyen csak a filmeken van. Jön az áru, tudjuk hozni vagy sem, lezárva, bezárva, nyitva, lehetséges, mindent elkövetünk. Mire megírtunk volna felétek a vásárlók felé egy üzenetet az élet újra átírta a lehetőségeket, ezért nem küldtük el.

Minden rendben, megoldjuk, hozzuk és lesz. És valóban, MEG FOGJUK OLDANI! Nincs olyan perc, amikor nem azon dolgozunk, hogy kiszolgáljunk titeket. Sok áru van, ha valami hiányzik legyetek benne biztosak, hogy  újra lesz. Átmenetileg lehet, hogy alternatívát kínálunk néhány termékből, de esküszöm újra lesz az is, amit a legjobban szerettek. Azonnal szólunk, ha látjuk, mikor érkezik.

A mi munkánk, veletek együtt az élet szeretetéről szól. Mert, aki szállást ad az utazóknak, enni az éhezőknek, sikeressé teszi egy finom ebéddel az üzleti megbeszéléseket, felejthetetlenné a szülinapokat, egy dolgozatírós nap után pizzát süt a gyerekeknek és egy stresszes hét végén családi éttermes napot ad az anyukáknak, mi mind, egy boldog életnek vagyunk a kiszolgálói.

Ahogy nektek próbálnak segíteni kollégáim, akiket rettenetesen féltek és mélységes büszkeséggel tölt el, ahogy az elmúlt pár hétben nagyon fegyelmezetten és kitartóan helyt álltak.

Köszönöm Auréliának, Ildiknek, Heninek, Arefnek, Petinek, Sanyinak, Zsoltnak, Attilának, Khalednek, Misinek, Riadnak. Mi egy családi vállalkozás vagyunk, a családunk része a munkatársaink és a vásárlóink.

Az élet szeretete, ami újra rendbe hoz majd mindent. Vigyázzatok magatokra!

Gusti Csapata

Kövess minket!